Reiseblogg fra Travellerspoint

Koh Samui

sunny 35 °C

Vi sjekket inn på Chaweng Palace, kun 100m fra den største stranden på øya - Chaweng Beach. Hotellet ligger midt i smørøyet, med butikker og restauranter på alle kanter, samt stranden så nærme. Rommet vårt er helt greit (alt er fint bortsett fra den rare lukten)- koster kun 125 kr natten, og vi har alt vi trenger, nok en gang.

15/3 - andre dagen på Koh Samui, dro vi rett på stranden etter å nok en gang ha kjøpt vår faste frokost på 7Eleven. Kapret to gratis solsenger på stranden, og lå der hele dagen. Uheldigvis har det vært veldig store bølger her (heldig for Christian som elsker bølger), og skikkelig strøm i vannet. Tror det røde flagget er flittig brukt. Etter en helg dag på stranden, tok vi en rask dusj, og var klare for enda litt mer thai-mat. Ingen av oss er lei av å spise ute, kanskje fordi thaiene lager så utrolig god mat? Det beste med denne kvelden, var at vi tok verdens beste fotmassasje, til kun 40 kr for én time! Helt herlig!

16/3 - tredje dagen- Bestilte tur rundt på hele øya, til kun 90kr. Ble faktisk plukket opp presist til den avtalte tiden, kl.09.05, ikke værst! Første stopp var "Plai Laem Temple", ett 150år gammelt buddhistisk tempel. Utrolig fint! På vei tilbake til bilen, stoppet vi opp ved en oppslagstavle, hvor det stod "Samui Rescuing team". Vi ble helt satt ut av hva slags bilder som hang der: bilder av døde mennesker, mennesker med innvollene ut av magen, mennesker uten øyer, mennesker som var brent - ja, alt mulig ekkelt. Her var det ikke snakk om å skåne noen, men vise virkeligheten i det arbeidet de gjorde. En opplevelse i seg selv!

Dro videre til Big Buddha, en svær Buddha-statue, malt i "gull". Her fikk vi se flere munker, munker med tatoveringer og sneipen i munn - spesiell variant. Etter dette var det en rask tur til "Viewpoint" for å se utover øya, samt et lite apeshow. Stoppet også innom øyas store attraksjon - "Grandmother and Grandfather rock", fjell formet som kvinnelig og mannlig kjønnsorgan, i tillegg til ett stopp ved den mumifiserte munken (han hadde vært død i litt over 30 år, men hadde fortsatt hår og satt i medistasjonsstilling).

Helt til slutt var vi innom Namuang Waterfall, et utrolig vakkert fossefall, samt en tur innom Nathon Town, hvor vi spiste lunsj. En fin dag, til en utrolig billig penge!

På kvelden dro vi på et skikkelig lady-man show. Altså menn som har kledd seg ut som kvinner (de fleste gjør det til hverdags også). De sang (les mimet), og danset med flotte kostymer. Morsomt å se hvordan de mimet for full hals. Skjønner virkelige ikke hvordan noen av guttene kan bli så ektremt tynne, og ha kropp akkurat som en jente? De må ty til noen helt spesielle midler for å få det til, tror jeg. Christian stakkars, ble helt satt ut, da han ene begynte å kile han på armen. Haha.

17/3- fjerde dagen - rett og slett bare slækking på stranden.

18/3 - dagen vi egentlig skulle til Ko Tao, men tror dere vi endte opp der? Gjett? Vi stod opp kl.08, pakket ferdig sakene våre og gaflet i oss frokosten. Taxien skulle plukke oss opp kl.09.30, men dukket selvfølgelig ikke opp før kl.10.10. Vi bruker tydeligvis ikke samme tidssystem som enkelte thaier. Siden vi hadde fått høre at fergen skulle gå kl.10.30, ble vi ganske stresset for å ikke komme oss avgårde. Og det hadde vi vel all grunn til å være, når det tar 30 min å kjøre til fergen, og det var 20 min til den skulle gå? Da vi endelig kom frem, satt det en hel gjeng på kaia og ventet. Hadde ikke fergen kommet? Gudskjelov, tenkte vi. Men det viste seg at den opprinnelige fergen hadde vært full og kjørt avgårde, så de gjenværende hadde bare fått beskjed om å vente på en ny en. Så da ble det til at vi måtte vente på nesten ferge. Vi fikk beskjed om at fergen ville kom om ti minutter - de ti minuttene gikk, og enda flere minutter gikk, helt til vi hadde ventet én time - i regn!

Da båten endelig kom, var vi vitne til en skikkelig sliten og råtten båt - det så ut som den var på vei nedover til havets dyp. Heldigvis fikk vi sitteplass på båten - nede i "kjelleren", hvor det luktet så bensin at vi skulle tro vi satt og pustet inn eksosen fra en bil. De første minuttene av båtturen gikk veldig greit, helt til bølgene begynte å slå innover mot oss, og folk rundt oss satt og holdt seg for munnen for å ikke få dagens frokost opp igjen. Heldigvis sovnet C og jeg - takk Gud for det! (Ingen av oss skjønner hvordan vi klarte det).

Planen var at båten skulle stoppe på Koh Phangan for å slippe av noen passasjerer, men plutselig dukket det opp en mann som sa "Koh Tao not before tomorrow", på gebrokkent engelsk. Ikke før i morgen? Ja, særlig, tenkte vi. Det første som slo oss, var at de hadde overbooket båten og ikke hadde plass til oss, men det viste seg faktisk at alle båter til Koh Tao resten av dagen var blitt kansellert, pga en monsun kommende mot øya. Da var vi i grunn ganske glade for at vi ikke rakk ferga som hadde gått tidligere! Senere møtte vi noen svensker som selv kom fra Koh Tao, og de kunne fortelle om fem meter høye bølger, knuste glassruter og spyende passasjerer. Både Christian og jeg var overlykkelige over at vi slapp unna dét marerittet!

Stucked på Koh Phangan, var det bare å finne ut av hvor vi skulle gjøre av oss. Vi forhørte oss litt rundt for å sjekke om det ville gå noen ferge til Koh Tao dagen etter, men ettersom uværet ikke ville gi seg, var dette lite sannsynlig. Da hadde vi valget mellom å bli på Koh Phangan (noe vi absolutt ikke ville, hadde fått mer enn nok av øya), eller å dra tilbake til Koh Samui. Da var i grunn valget ganske enkelt - dra tilbake til Koh Samui. Etter noen timer kom vi oss omsider på fergen tilbake til der vi kom fra - den var selvfølgelig over én time forsinket. Én time forsinkelse betydde ingenting, da det viste seg at vi slapp unna de store bølgene.

Etter en lang dag, hvor det heldigvis var overskyet, kom vi oss tilbake til Chaweng Beach på Koh Samui. I stedet for å sjekke inn på "Chaweng Palace" igjen, valgte vi i stedet "The Loft". Der hadde de et kjempe fint rom ledig, kun 120 kr per person, inkludert frokost! Absolutt verdt hver eneste krone. Tror dette er det fineste stedet som har vært så billig! Hvorfor valgte vi ikke bare dette stedet fra første dagen av? Siden vi syntes litt synd på oss selv (selv om det i grunn var greit å komme tilbake til Samui), koste vi oss med forrett, hovedrett og bananfritters til dessert denne kvelden. Det syntes vi at vi fortjente!

De to neste dagene slappet vi av på stranden og cruiset gatene på kvelden. 21/3 var det på tide å dra til Bangkok og shopping!

Varm klem fra to som er både skuffa, men letta, over å ikke ha dratt til Koh Samui :-)

9SANY0069.jpg

5SANY0024.jpg

6SANY0015.jpg

1SANY0013.jpg

hanna2011__119_.jpg

hanna2011__116_.jpg

hanna2011__114_.jpg

hanna2011__100_.jpg

hanna2011__82_.jpg

Skrevet av Utpaatur11 06:15 Arkivert i Thailand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Hei på dere, og takk for nok et reisebrev :) Dere opplever så mye og jeg beundrer deres evne til å snu det negative til det positive!! Dere er så flinke og bildene viser jo livet virkelig fra solsiden :D Kos dere masse videre i Kina!! Stor klem og glad i dere.

fra Sidsel G

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint