Reiseblogg fra Travellerspoint

Singapore, Kina, India og Malaysia på fire dager!

sunny 32 °C

Ja, det stemmer. Nesten hvertfall.

Singapore består som andre byer, av forskjellige bydeler, og to av disse bydelene har vi besøkt - "Chinatown" og "Little India". "Chinatown" er rett og slett en bydel med masse kinsere, kinesiske restauranter, kinesiske butikker, kinesiske skilt, you name it. Fullt av kinesere med andre ord - akkurat som i Kina.

"Little India" var akkurat tilsvarende, men da selvfølgelig ikke full av kinesere, men indere. Rart å bare slepe seg 10 min i varmen bortover gaten, og så popper det plutselig opp indere overalt. Er det noe indere er glade i - så må det være å pynte seg. Det var gullsmedbutikker på hvert eneste hjørne (forøvrig også hver eneste langside), og butikkene var stappfulle av bling bling og all slags jalla. Hvis du er en type rosajente ville du elsket å vært der.

Så vi har altså ikke bare vært i Singapore i løpet av disse dagene, men også Kina og India.

Singapore er en utrolig ren, trygg og pen by. Vi har hatt fire veldig fine dager her - opplevd mye spennende, samt veldig mange kontraster fra landet vi kom fra - Tanzania. Singapore er absolutt en by å anbefale for deg som liker å feriere i en storby full av muligheter. Når det gjelder temperaturen er det litt "kaldere" her, ca.25 grader, men det er kanskje litt kaldere i Norge, så vi burde vel ikke klage?

Nå befinner vi i Kuala Lumpur, og her er det VARMT!! Gradestokken befinner seg nå på ca.32 grader, og det kl.17 på ettermiddagen. Vi koser oss fortsatt like mye med tanken på at dere der hjemme trasker rundt i boblejakke og tykke vintersko :) Hehe. Flere oppdateringer fra KL kommer.

I mens - svett klem fra oss

Skrevet av Utpaatur11 01:42 Arkivert i Malaysia Kommentarer (4)

Singapore

semi-overcast 26 °C

Rart å forlate Afrika, men nå er vi klare for nye opplevelser i Singapore. Vi ankom flyplassen 14.februar, og ante egentlig ikke hvor vi skulle bo. Heldigvis hadde Sidsel funnet et hostel som IKKE var fullt, så vi tok likesågodt undergrunnen til "Chinatown" og fant frem på første forsøk. Ikke så værst - hva? Da var vi ganske fornøyde med oss selv.

Vi bor på et hostel kalt "ruck sack inn 2", som ligger midt i smørøyet i Singapore (mener hvertfall vi). Det er lite her, men veldig koselig. Første natten måtte vi bo hver for oss, ti-manns jenterom, og ti-manns gutterom. Det var litt spesielt, men samtidig gøy å oppleve noe nytt. I dag har vi oppgradert til et lite privat rom - to køyesenger i et bitte lite rom. Men det gjør ingenting, for her har vi både gratis internett, tv, aircondition og et heeelt rom alene.

Også er det jo så rent her - ikke én eneste sneip, tyggegummi eller spytteklatt på gaten, og heller ikke noe annet søppel. Kanskje ikke så rart når det er 2000-5000 NOK i bot for å tygge tyggegummi, kaste søppel, spytte eller plukke blomster fra gaten. Sånn skulle vi jammen hatt det i Norge også.

Dagen i dag har vi brukt til sightseeing, bittelitt shopping og ellers bare kost oss i Singapores travle gater. Her er det masse å se. Prisene varierer veldig - men det viktigiste er at det er mye billigere enn Norge. I morgen er det tid for enda mer sightseeing for å se andre deler av byen. Vi gleder oss allerede til en ny dag. Torsdag 17. februar reiser vi videre til Kuala Lumpur. Kan livet bli bedre?

Klem fra to reiseglade mennesker

Skrevet av Utpaatur11 02:51 Arkivert i Singapore Kommentarer (3)

Tanzania

sunny 40 °C

Jambo - eller hei, som det heter på godt norsk.

Nå har det gått ni dager av den totalt fjorten dager lange "safari-turen" vår i Afrika. Vi har reist land og strand rundt i Tanzania, og befinner oss nå i vakre Usambara mountains, ikke lange biten fra Dar Es Salaam, hovedstaden i Tanzania.

Det har vært ni helt fantastiske dager - vi har opplevd så mye at det ville tatt flere dager å fortelle dere alt, men noen godbiter skal dere selvfølgelig få høre. (Godbitene fra Zanzibar har vi ikke opplevd selv enda, da vi skal dit i morgen.)

For det første har vi blitt skikkelige morgenfugler - ( og ja, det har faktisk Christian også.) Vi har stått opp kl.06.00, eller TIDLIGERE, hver eneste dag her nede, og tilbrunget timesvis i den trofaste "bussen" vår. Minner meg nesten litt om russetiden. Vi er 19.stk på gruppa vår, fire fra Canada, én veldig spesiell dame fra Italia, to fra Nederland, to fra Tyskland og resten amerikanere og australiere. Vi prøver å snakke engelsk så godt vi kan, ellers liker vi at ingen andre skjønner hva vi sier til hverandre.

Temperaturen her nede er sååååå deilig. Mellom 30 og 40grader i sola hver eneste dag (inkludert badstue i teltet til tider) - vi slipper jakker, luer, våtter, vintersko, skjerf - egentlig alt man trenger for å holde varmen. Stakkars dere der hjemme i kalde Norge :) De innfødte her nede synes tydeligvis ikke det samme som oss - de går ofte med fleece-genser, svære sko, luer, ullskjerf - akkurat som dere der hjemme.

Her i Tanzania bor folk overalt - og da mener jeg OVERALT! Folk flest bor i "hus" (les skur) laget av jord, med kanskje et "fint" tak laget av blader fra banantrærne. Husene "varer" kun i seks måneder og opp til ett år, og etter dette må de bygge et nytt. Slik fortsetter de år, etter år, etter år. Slitsomt? Eh, ja! Toalettet er jo også veldig interessant - som regel et lite skur rett ved baksiden av "huset", og her snakker vi ikke flushing-toilets, men ett hull i bakken. Deilig.

Ellers finnes det ingenting som heter struktur her - det er små, skittne, falleferdige "butikker" ala skur overalt, og folk selger som regel det samme. Lurer på hvordan de har kommet fram til at de vil tjene penger på å selge det samme som de femten andre butikkene ved siden av selger? Her står folk dagen lang, dag ut og dag inn. Dette er hverdagen deres.

Veiene her nede er også interessante - er du heldig, er det asfaltvei, ellers er det kun grus/sand/jordveier overalt. En norsk bil ville aldri overlevd én dag her nede. Her snakker vi hull i bakken større enn doskåla. Absolutt overalt. Gratis massasje med andre ord. Etter mellom tre og tolv timer kjøring hver eneste dag, kan ingenting gjøre rumpene våre såre lenger!

Med skittne, ekle, gamle dusjer og toaletter - fulle av insekter (sikkert ikke vasket på år og dag), og en tre cm tykk madrass og strømmen som går hvert tiende minutt, har ordet luksus fått en helt annen betydning. Vi setter betydelig mer pris på alt vi har hjemme nå, og får vi dusje i lunket vann - ja, da er vi overlykkelige. Ikke misforstå oss, vi koser oss gløgg i hjel, selv uten all luksusen vi er vandt til hjemme. Selv med det lille afrikanerne har av eiendeler, virker de lykkelige og fornøyde med tilværelsen. Kanskje noe å ha i bakhodet når vi kommer hjem igjen?

Over til noe helt annet - maten er helt FANTASTISK! Hadde aldri trodd vi skulle få så god, og så mye mat midt ute i bushen. Kababa - kokken vår, lager det ene gode måltidet, etter det andre. Til frokost får vi alltid kakao, kaffe, te, sandwich, egg, bønner, nystekte pølser - you name it. Til lunsj varierer det litt - noen dager har vi spist hos en lokal familie, som også lager utrolig god mat, andre dager har Kababa laget pannekaker, eller satt frem mat slik at vi har kunnet lage sandwich. Til middag har vi fått alt fra tradisjonell mat fra Tanzania, til biff stroganof, og spaghetti bolognese. Vi har spist alle mulige grønnsaker og frukter, og ikke blitt dårlige av noe. Bank i bordet! Forresten - prisene på drikke er også til å leve med; 4 kr for en brus, og 10 kr for en øl. Helt greit.

Som dere skjønner, kunne vi fortalt alt mellom himmel og jord, men vi får vel prøve å begrense oss.

Så - dere lurer sikkert på hva vi har opplevd? Guiden vår, Leilei, og sjåføren vår Katiki, har tatt oss med til de vakreste stedene i Tanzania. Først og fremst har vi har opplevd det fantastiske dyrelivet på de endeløse Serengeti slettene - vi så alle de fem store - løver, buffaloer, nesehorn, elefant og leopard. Vi har hatt skikkelig flaks - å se leopard/geopard og løver så nærme som vi har gjort, er sjeldent til og med i Serengeti. Vi møtte på syv VILLE løver på veien, kun én meter fra oss. Gjett hva? Bilen punkterte tyve minutter etter at vi hadde passert løvene - tyve minutter fra syv, ville løver! Crazy!

Vi sov to netter i Serengeti, på en veldig trivelig camp-site, midt ute i bushen på Serengeti slettene. Vi våknet opp til alle slags mulige dyrelyder - noen skumlere enn andre. Haha - den første morgenen våknet vi opp og merket at den ene skoene til Christian var borte. Du kan tro vi lurte på hvor den hadde blitt av. Etter intens leting fant Christian skoen sin i en busk tyve meter fra teltet. Guiden vår, Leilei, fortalt at det mest sannsynlig var en bavian som hadde tatt den. Er man på tur- så er man på tur!

Ellers har vi sett Ngorongoro krateret- ett svært krater etter en gammel vulkan. Også her var det helt fantastisk dyreliv. Alt fra sebraer, hyener, nesehorn, buffalo, leopard, sjiraffer, elefanter m.m.
I tillegg har vi sett Kilimanjaro,besøkt et barnehjem og spilt fotball med alle barna, og opplevd at en sikkerhetsvakt stjal to par sko fra bussen vår. Den stakkars fyren ble funnet, og ble anmeldt. Mest sannsynlig får han to-tre måneder fengsel. Og vi har sett fengselet - det er ikke akkurat like fint som i Norge!!!!

Vi har opplevd så utrolig mye mer - men vi får stole på at "bilder sier mer enn tusen ord".

Om vi savner dere? Nja, vi har det i grunn ganske bra her vi er, men vi tenker så klart på dere :)

Klem fra to svette morgenfugler som gleder seg til Zanzibar i morgen.

Skrevet av Utpaatur11 10:08 Arkivert i Tanzania Kommentarer (0)

Nairobi

sunny 30 °C

Nairobi

Etter 20 timer på reisefot, inkludert trange seter, såre rumper og reisenerver, satte vi endelig bena våres på afrikansk jord. En hyggelig sjåfør fra hotellet, som for øvrig spiste noe som lignet på små kvister hele bilturen, kjørte oss til det lille hotellet "Kivi Milimani", rett ved "President courner". Her er det vel ikke akkurat luksus - strømmen går hver halvtime og "klosett-nedtrekkeren" fungerer ikke. Personalet derimot, er veldig gjestfrie og prisene er ikke så værst de heller - 5 kroner for en cola, og 50 kr for bufét. Det viktigste av alt er at vi har en god seng å sove i. (Lakenposene kommer forresten godt med)

Temperaturen er heller ikke noe å klage på; vi kommer fra snø, is, boblejakker og -10 grader hjemme, og til sol, skyfri himmel, speedo og 30 grader i solen. Kan livet bli bedre?

I kveld, søndag 30.januar, skal vi møte resten av reisegruppen som tilhører "Road to Zanzibar". Avreise kl.07.00 i morgen tidlig, og da retter vi nesa mot Tanzania og verdens beste safari-tur. Vi kan nesten ikke vente. Hvem vet - kanskje vi tar med oss en søt "liten" pusekatt hjem?!

Smask fra Christian og Hanna i Nairobi.

Skrevet av Utpaatur11 10:06 Arkivert i Kenya Kommentarer (0)

(Innlegg 11 - 14 av 14) « Side 1 2 [3]