Reiseblogg fra Travellerspoint

Dagene på Cape Panwa Hotel

sunny 35 °C

Dagene på Cape Panwa har gått alt for fort! Tiden flyr i godt lag, er det noe som heter, og det er jammen meg sant. Er det rart tiden flyr når vi koser oss gløgg i hjel med det fine rommet vårt, verdens beste sovepute, klasse-hotell, alle de hyggelige menneskene, happy hour, de billige prisene og den gode maten? Eh, nei. Første dagen på Cape Panwa 28/2, slo vi likesågodt til med et skikkelig spa, når vi først var i gang med junior-suite og det hele. Det var helt sinnsykt deilig! 200 kr for 70min massasje - det er virkelig ikke til å klage på!

Vi har stått opp kl.08.00 hver dag, for å få mest mulig ut av dagene, og trasket ned til verdens BESTE frokost. Vi har aldri satt så stor pris på ordentlig frokost før, tror jeg. Det er liksom ikke det samme å ta et par slitne loffskiver (det kan ikke en gang kalles loff, det er bare sukker og luft), sette de i brødristeren, og smøre på litt gammelt syltetøy. Cape Panwa har hatt alt - ordentlig brød, masse pålegg, varm mat, omelett, frukt, youghurt, cornflakes, kaker, juice, melk, you name it. Vi har med andre ord ikke villet gå fra frokostbordet! Etter å ha blitt "jaget" fra frokosten, har vi gått rett ned til stranden. Her har vi kost oss med hver hvor store solseng, og slikket sol i flere timer. (Og vi har enda ikke blitt solbrente. Tommel opp.) Livet har med andre ord vært fryktelig slitsomt. De tre kveldene vi har vært her, har vi spist på tre forskjellige, veldig koselige restauranter i området rundt hotellet. Rart at de lager så god mat, til en så billig penge! I tillegg har vi også vært vitne til et skikkelig lysshow fra himmelen. Tror aldri vi har sett det lyne så klart over hele himmelen før. Da var det ekstra godt å legge seg under dyna på hotellrommet og ha det godt og varmt. Minte oss nesten litt om gode, kalde Norge.

Forresten - vet ikke hvor mange som har kommenterte det nå, men flere tror Christian og jeg er tvillinger? De sier at i kulturen deres betyr det at vi er ment til å være sammen for alltid. Det liker vi!

hanna123456 (24)

hanna123456 (24)

hanna123456__15_.jpg
5SANY0069.jpg
SANY0035.jpg

SANY0025.jpg

1SANY0017.jpg

SANY0053.jpg

Skrevet av Utpaatur11 04:26 Arkivert i Thailand Kommentarer (1)

Phuket , Thailand

sunny 38 °C

24. februar tok vi flyet fra Kuala Lumpur til Phuket, og satte endelig bena våre på Thailandsk jord. Dette har vi ventet lenge på!

Etter en times kjøretur fra flyplassen, sjekket vi inn på "Tony & Eak Guesthouse" kun fem minutter unna Kata Beach. Vi trodde vi kom til et helt greit, lite hostel, men der tok vi feil - stedet var relativt nytt, fine rom med stor seng, tv, og ikke minst eget bad. Nok en gang ble vi veldig positivt overrasket over fint rom og hyggelig pris. Lurer på når uflaksen vår skal komme? Det kan jo ikke bety annet enn at vi har vært snille barn, så flaks som vi har hatt hittil.

Jeg, Hanna, har vært i Phuket før, og synes det var kjempe moro å komme hit igjen. Christian har godkjent stedet og er veldig fornøyd han også. Vi stod opp tidlig alle dagene for å kapre en solseng på stranden, og lå og presset i sola ca. seks timer hver dag. Noen er mer rød enn andre, gjett hvem? Livet er slitsomt! Vannscooter har vi også kjørt, så nå er jeg offiselt Christians rånebabe. Ellers har vi kost oss med god, BILLIG mat og øl hver eneste kveld, samt vært en tur i Patong. For de som ikke vet hva Patong er, er det en liten bydel i Phuket, full av prostituerte, ping-pong show, go-go barer, lady-mens, you name it. Et sted for gamle griser, med andre ord. Absolutt verdt et besøk for de som liker å få seg en god latter og et rynk på nesa.

Mandag 28.februar tok vi taxi til Cape Panwa Hotel. Det var her familien Melsom og Gjertsen bodde når vi var i Thailand i 2009. Jeg har alltid hatt lyst til å dra tilbake hit, men trodde vel egentlig aldri at det ville skje. Men så er jeg så heldig å ha verdens snilleste pappa og Sidsel - tror du ikke de spanderte to netter på Christian og meg her på Cape Panwa? Så i skrivende stund sitter vi på inne på JUNIOR-SUITEn vår og ler av dere der hjemme som vasser i snø. Rommet er helt fantastisk, og vi er nok en gang i ekstase! Kan ikke få sagt nok hvor fornøyde vi er. Vi har hatt det så travelt med å nyte rommet, samt slikke sol og spise god mat, at vi rett og slett ikke har hatt tid til å blogge.

Mer kommer når vi ikke har det så "travelt".

Blogges :)

Skrevet av Utpaatur11 06:51 Arkivert i Thailand Kommentarer (1)

Vi er i himmelen!

semi-overcast 30 °C

Det stemmer - vi er i himmelen. Her har vi både hotell-luksus, shopping og opplevelser som står i kø. Siden sist har vi shoppet, shoppet, shoppet, kost oss med eget hotellrom, vært på toppen av en av verdens høyeste bygninger, og spist masse billig, god mat.

Endelig har vi noe annet enn sukker-loff og sukker-syltetøy til frokost! Nå kan vi velge mellom alt mulig rart, ris, bønner, indisk mat, brød, cornflakes, kaker og omelett. Livet er herlig! Christian har lekt litt rørlegger - doen vår lakk, så han prøvde å fikse den (han skal alltid prøve å fikse ting, så søt som han er). Han var veldig stolt i de ti minuttene lekkasjen var stoppet, men ikke like fornøyd da det begynte å renne igjen. Haha. Heldigvis ble det fikset til slutt.

Ellers har vi shoppet, shoppet og shoppet. Føler oss rike - prisene er helt latterlige sammenlignet med Norge. Her kan du kjøpe en fin bomullsgenser, whatever, for 100-200 kr, t-skjorter til 50-100 kr, og bukser til 200kr-400kr. Sko er helt ekstremt - alt fra 70-1000 kr. Og om du vil ha litt dårlige kvalitet, finner du alle mulige slags klesplagg til under 200 kr per plagg. Helt sykt. Vi koser oss veldig, med andre ord! Vi har gått til innkjøp av både shortser, t-skjorter, skjorter, solbriller, vesker, sko - you name it. I tillegg til å ha vært på Mid Valley Mega Mall, har vi vært på et annet stort kjøpesenter - Times Square. Ingenting slår Mega Mallen, men Times Square var absolutt verdt et besøk det også. (Vi kommer til å kjede oss i hjel på Farmanstredet når vi kommer hjem). Vi rakk til og med hele senteret på syv timer. Rekord! Som om ikke hundrevis av butikker var nok - hadde Times Square en fornøyelsespark også - inne på senteret. Jadda - her snakker vi berg og dalbaner og karuseller, midt inne på et shoppingsenter. Skal det være stort, så skal det være stort. Og vi som trodde kjøpesenterne i Oslo var store - KL-senterene kan ikke sammenlignes! Detter er himmelen for de som elsker å shoppe. Vi har aldri fått så mye fint, for så lite penger. Kommer til å begynne å gråte når vi kommer til de norske butikkene og norske priser.

I dag, 23/2, stod vi opp kl.06.00. (Dere kan tro Christian var vanskelig å dra opp av sengen. Eller, det var vel egentlig jeg også, når jeg tenker meg om). Vi spiste en rask frokost, og tok taxi til Petronas Twin Towers. Petronas Twin Towers var helt til 2004 verdens høyeste bygninger, i dag ligger det på fjerde plass. Tårnene er vel noe av det Kuala Lumpur er mest kjent for, så det var et must for oss å dra dit. Litt gøy for oss som er vandt til de "store" skyskraperne i Oslo sentrum. Billettkøen var greit lang - vi kom kl.07.45 - måtte stå to timer i kø, og fikk ikke billetter før turen som gikk kl.17.15. Alle billettene ble utsolgt på to timer. Populært? Ja! Fant ut at vi kunne gå å kikke inne på kjøpesenteret Suria KLCC som lå rett ved - der var det for det meste Prada, Chanel, Louis Vitton, Karen Millen osv. Ikke heeelt den prisklassen vi var ute etter i dag, kanskje en annen dag. Derfor bestemte vi oss for å dra tilbake til hotellet igjen for å ta igjen den tapte skjønnhetssøvnen vår. Tre uker med farting tar faktisk på, selv om vi koser oss gløgg i hjel. Fikk en times tid på øyet, før det var på tide å komme oss på toppen av Petronas Towers.

Vi tok først heisen til 41. etasje for å se på utsikten fra skybridgen. Det føltes rart å se ned, alt var så fjernt. Trodde vi var langt fra bakken, men så viste det seg at vi skulle ta heisen helt opp til 86. etasje!!!! Helt utrolig utsikt over hele byen. Alle menneskene der nede på gatene så ut som maur, og det var ekkelt å se oppover mot toppen av det andre tårnet - 403 meter over bakken!! Utsikten var helt enorm - vi kunne se laaaaangt utover Malaysias langstrakte land. Lurer på hva de hadde gjort om det hadde begynte å brenne i midten av bygningen? La oss ikke tenke på det.

Vi har det med andre ord fortsatt like fantastisk - vi koser oss så utrolig mye, og gleder oss til en ny dag hver eneste kveld vi legger oss. Tiden flyr dessverre alt for fort - akkurat nå skulle vi ønske at det var flere måneder til vi skulle hjem til kalde Norge igjen, men det skal nok bli godt med kjøttkaker, snø og familiens søte ansikter. Om en del uker, vel og merke.

I morgen kveld drar vi til Thailand - klare for sol, bading og milelange, hvit sandstrender.

Smask fra to glade mennesker :)

Skrevet av Utpaatur11 05:13 Arkivert i Malaysia Kommentarer (3)

Dag 3 i Kuala Lumpur

overcast 25 °C

I dag har vi vært bortskjemte og sovet helt frem til kl.9.15. Christian (og jeg) ville vært grinete om han måtte stått opp så "tidlig" hjemme i Norge, mens her i KL er han super fornøyd om han får sove så lenge. Deilig å kunne stå opp litt senere når dagene er så lange og det er mye som skjer.

Vi dro rett til Mid Valey Mega Mall etter frokost - klare for enda flere timer med endeløse ganger med butikker. Vi var der i fem hele timer, og ble faktisk ferdig med hele senteret. Ikke værst! Følte oss utslitte etterpå. Luksus å kunne bli utslitt av å shoppe. Jeg kjøpte meg litt av hvert - shortser, kjole, en topp, en skjorte og både Christian og jeg kjøpte oss et par Converse sko - til kun 797 NOK. Heaven! Converse skoene kostet bare 240 NOK. Hva slags svindel blir man utsatt for i Norge når man må betale 800 NOK? Bare én ting å si - vi liker KL bare bedre og bedre!

Etter en "slitsom" shoppingtur, sjekket vi inn på Citrus HOTEL! Tenk at vi bor på hotel - vi må være i himmelen!!! Hotellet ligger flott til i sentrum, med korte avstander til alt som skjer, i tillegg har vi svømmebasseng, treningssenter, EGEN seng, EGET bad, og EGEN tv. Livet er herlig! Tenk at vi skal være i denne luksusen helt frem til torsdag :D Føler lykkerusen bare av å tenke på det. En skulle jo tro at vi ble blakke av å bo her, men med en pris på kun 180 kr natten, kan vi både kose oss i luksus og shoppe samtidig.

Vi rett og slett bare elsker livet!

Løv from Christian og Hanna

hanna1111 (16)

hanna1111 (16)

hanna1111__11_.jpg

hanna1111__8_.jpg

hanna1111__7_.jpg

hanna1111__3_.jpg

hanna1111__2_.jpg

Skrevet av Utpaatur11 02:01 Arkivert i Malaysia Tagged malaysia Kommentarer (2)

Dag 1 og 2 i Kuala Lumpur

overcast 28 °C

Dag 1

Og så er vi plutselig i Kuala Lumpur. Vi satte oss på bussen fra Singapore kl.10 i går morges, og ankom hostellet ca kl.17.30. Vi betalte kun 150 kr hver for seks timers busstur, så vi regnet ikke med at vi ville få så særlig komfortable seter. Men der tok vi feil - det var jo nærmest en luksusbuss: der var det både egen tv til hvert sete, med utvalg av masse filmer og tv-spill, i tillegg til seter som føltes ut som first class på flyet. Det var plass til sikkert to store rumper i hvert sete (og da er det ganske mye plass), pluss at man kunne ta regulere både rygg- og benstøtte. Massasjestol var det eneste som manglet. Det ble med andre ord en komfortabel busstur.

Etter at vi ankom busstasjonen i Kuala Lumpur, tok vi taxi til hostellet vi bor på. Taxien tok ca.30 min, og kostet oss usle 40 kr hver. Hostellet vi bor på heter "Reggae Guesthouse 2" og ligger i Chinatown. (Vi liker oss i Chinatown). Vi har nok en gang vært veldig heldige med valg av hostell - her er det relativt nytt, fint og rent. Akkurat som vi liker det. Prisen er ikke akkurat til å klage på heller - 90 kr pr. pers for én natt, er ikke så værst. Hva hadde man fått for det i Norge? En plass i en container? To litt slitne backpackere gikk ned til den lokale puben som tilhører hostellet, og spiste middag litt senere. Om det var dyrt? Ikke akkurat - 16 kr for én hovedrett er heller ikke til å klage på. Vi kjøpte vårruller, to hovedretter, en øl og en pepsi max - alt kom på 80 kr. Vi liker oss her :)

Etter middagen dro vi til Pentaling Street - et STORT kinesisk marked fullt av fake varer. Her var det milevis med boder på rekke og rad, fulle av all slags "dritt". Selv om vi kun kjøpte oss noen solbriller, var det veldig gøy å gå rundt å titte. Etter en liten stund ble vi ganske forsynte av innpåslitne selgere, så vi tok like så godt sengen.

Dag 2

I dag, 18.02, tok vi taxi til Sør-Øst Asias største shoppingsenter - Mid Valey Mega Mall, med 300 butikker under ett tak. Nok en gang kostet taxituren oss bare 20 kr hver. Mega Mall er virkelig rette ordet - dette senteret er ENORMT!!! Her kommer vi, vandt til lille Farmanstredet, også er én etasje på Mega Mall, like stort som hele Farmanstredet til sammen!! Med både TopShop, Zara, Levis, Diesel, Starbucks og uendelig mange flere kjeder - hadde vi bare en ting å gjøre - sette rumpa i gir for å rekke alt sammen. Men vet dere hva? Vi rakk ikke en gang halvparten av senteret i løpet av de fem timene vi var der, så vi må tilbake i morgen. I dag kjøpte vi heller ikke så mye, jeg kjøpte meg en topp og noen smykker, Christian en superfin skjorte og shorts til 200 kr. Det er søren meg billig overalt her! I morgen gleder vi oss til haugevis av flere butikker med sko, klær, smykker, sminke, mat og vesker. Ett par fine sko koster ikke hundrelappen en gang. Vi har med andre ord noen vanskelige valg foran oss i morgen (alt for mye å velge mellom). Farmanstredet burde forresten lære seg servicen til butikkene på dette senteret - hver kunde hadde sin egen "kundeveileder", som hjalp deg med alt du trengte hjelp til. Snakk om service!

Nå skal vi ut å spise middag - snakkes :)

SANY0002.jpg

CIMG3185.jpg

SANY0012.jpg

SANY0015.jpg

Skrevet av Utpaatur11 03:22 Arkivert i Malaysia Tagged malaysia Kommentarer (2)

(Innlegg 6 - 10 av 14) « Side 1 [2] 3 »